Ciklus predavanja 'Razmijenimo znanje' - Sreća

U sklopu edukacijskog ciklusa 'Razmijenimo znanje' koje organizira Udruga za psihosocijalnu podršku Feniks u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Split, dana 7. studenog 2016. godine, Vedrana Radić Brajnov, prof. psihologije i Danica Ergovac, mag. psihologije održale su predavanje na temu 'Sreća'.

Prije su psiholozi rijetko razmišljali o tome što ljude čini sretnima. Umjesto toga usmjeravali su se na ono što ih čini tužnima ili zabrinutima i načinima na koje se negativne emocije mogu umanjiti. Zadnjih 20-ak godina, zahvaljujući valu pozitivne psihologije, veći je fokus na pozitivnim emocijama i načinima na koji možemo povećati kvalitetu života.

Na predavanju je, između ostaloga, bilo riječi o mitovima o sreći, Seligmanovoj teoriji o tri vrste sretnog života, načinima na koji možemo povećati razinu sreće u svakodnevnom životu...

Predavačice su motivirale auditorij na aktivno sudjelovanje u vježbama osvještavanja vlastitih potreba, postavljanju ciljeva i efikasnom rješavanju problema, tehnikama dubokog disanja i usredotočene svjestosti, odnosno mindfulnessa.