Održana on-line edukacija “Osnaživanjem stručnjaka do uspješne integracije azilanata”, Split, 05. 05. - 07. 05. 2021.

U razdoblju od 5. do 7. svibnja 2021. godine, održana je trodnevna on-line edukacija u okviru projekta „Osnaživanjem stručnjaka do uspješne integracije azilanata“, kojeg provodi Hrvatska udruga socijalnih radnika u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Split i uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Cilj edukacije je osobno i profesionalno osnaživanje stručnjaka, zaposlenih u centrima za socijalnu skrb i resornom ministarstvu, radi uspješne integracije osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u život zajednice i aktivnog sudjelovanja u istome.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, edukacija je održana on-line putem aplikacije Zoom, a na istoj su sudjelovali stručni radnici iz Centra za socijalnu skrb Split i njegovih Podružnica Kaštela, Hvar, Vis i Solin, Centra za socijalnu skrb Trogir, Centra za socijalnu skrb Dubrovnik, Centra za socijalnu skrb Imotski, Centra za socijalnu skrb Metković, Centra za socijalnu skrb Ploče, Centra za socijalnu skrb Omiš te Centra za socijalnu skrb Makarska i njegove Podružnice Vrgorac.

Javni poziv za dodjelu nagrada udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2021. godini

<a href="/UserDocsImages//slike/Happyhealthy-family.jpg" target="_blank">Spremi sliku (u kvaliteti za tisak)</a>

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike ove će godine povodom Međunarodnog dana obitelji dodijeliti Nagradu udomiteljima za iznimne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva.
Ovom se nagradom vrednuju izvanredna postignuća udomitelja i njihova predanost u stvaranju stabilnog i poticajnog okruženja za život djece i odraslih korisnika te njihovo zalaganje i inovativnost u promicanju udomiteljstva u zajednici.
Nagrada se dodjeljuje u dvjema  kategorijama, Godišnja nagrada i Nagrada za životno djelo, a dodjeljuje se u obliku povelje i u novcu.
Ove će godine biti dodijeljene četiri godišnje nagrade i jedna nagrada za životno djelo, odnosno pet godišnjih nagrada.
Priznanja udomiteljima dodjeljuju se kroz višegodišnje razdoblje, a u ovom je obliku Nagrada  prvi puta dodijeljena u 2019. godini stupanjem na snagu Zakona o udomiteljstvu  („Narodne novine“ broj 115/18). Postupak dodjele Nagrade provodi se u skladu s Pravilnikom o dodjeli nagrade udomiteljima („Narodne novine“, broj 46/19).

Prijavna dokumentacija Inicijative dostavlja se putem e-mail adrese udomiteljstvo@mrosp.hr najkasnije do 4. svibnja 2021

VIše informacija te prijavnu dokumentaciju možete pronaći niže: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

Projekt “Osnaživanjem stručnjaka do uspješne integracije azilanata”

Projekt “Osnaživanjem stručnjaka do uspješne integracije azilanata” provodi Hrvatska udruga socijalnih radnika u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Split.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Fonda za azil, migracije I integracije Europske unije (http://europski-fondovi.eu/program/fond-za-azil-migraciju-i-integraciju-amif)

Cilj projekta je pridonijeti boljoj integraciji osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u život zajednice, kao i pridonijeti njihovom aktivnom sudjelovanju u društvenom i političkom životu u skladu sa Zakonom o socijalnoj skrbi i Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te najvišim međunarodnim i europskim standardima.

Projektom su predviđena 4 modula edukacije (Pravni položaj osobe s odobrenom međunarodnom zaštitom, obveze sustava socijalne skrbi u svezi ostvarivanja prava osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom, studije slučaja i kulturološke osobitosti zemalja iz kojih dolaze osobe pod međunarodnom zaštitom) .

Ovim projektom je predviđeno održati edukaciju u 8 gradova (Zagreb, Rijeka,Osijek, Split,Karlovac, Nova Gradiška,Zadar). Navedeno edukacijom će biti obuhvaćeno 200 stručnjaka.

Osim edukacija projektom je predviđeno i studijsko putovanja u Češku za 30 osoba kao dobar model prihvata I rada s azilantima.

Ukupna vrijednost projekta je 760.551,02 HRK , a razdoblje provedbe je od 09.08.2019. do 09.02.2021.

 

OBAVIJEST KORISNICIMA

NOVI KORISNICI PRIMAJU SE U PRIJEMNOM UREDU U RADNO VRIJEME PRIJEMNOG UREDA, A KORISNICI KOJI SU U TRETMANU PRIMAJU SE U TOČNO DOGOVORENOM TERMINU.

KORISNICI NA SVOJ RED ČEKAJU NA OTVORENOM, A NAKON PRIJEMA I/ILI PROVEDENOG POSTUPKA NE ZADRŽAVAJU SE U CENTRU ZA SOCIJALNU SKRB.

U PROSTOR CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB KORISNICI ULAZE JEDAN PO JEDAN I TO NA NAČIN DA SE PRIJE ULASKA PROVJERAVAJU IZREČENE MJERE SAMOIZOLACIJE, DA SE KORISNICIMA NA ULAZU MJERI TEMPERATURA NAKON ČEGA KORISNICI POTPISUJU IZJAVU DA NISU IMALI TEMPERATURU NI RESPIRATORNE SMETNJE I DA PREMA SVOJEM SAZNANJU NISU BILI U KONTAKTU SA ZARAŽENOM OSOBOM.

MOLE SE KORISINICI DA PRVE KONTAKTE USPOSTAVE TELEFONOM (centrala: 350-600 ili direktan broj stručnog radnika) I/ILI EMAILOM (info@czss-split.hr, czss-split@czss-split.hr).

SVI OBRASCI ZAHTJEVA DOSTUPNI SU NA WEB STRANICAMA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB SPLIT (https://czss-split.hr/index.php/dokumenti) I ISTI SE MOGU PREDATI PUTEM EMAILA (info@czss-split.hr, czss-split@czss-split.hr).

PREPORUKA osobnih odnosa djece s roditeljima

SLIJEDOM POJAVE OBOLJENJA OD COVID-19 U REPUBLICI HRVATSKOJ, MINISTARSTVO ZA DEMOGRAFIJU, OBITELJ, MLADE I SOCIJALNU POLITIKU DALO JE NOVU PREPORUKU VEZANO UZ ODRŽAVANJE OSOBNIH ODNOSA DJECE SMJEŠTENE U UDOMITELJSKE OBITELJI, USTANOVE I KOD DRUGIH PRUŽATELJA SOCIJALNIH USLUGA S RODITELJIMA I/ILI ČLANOVIMA OBITELJI.

Obavijest o radu Centra

SLIJEDOM ŠIRENJA PANDEMIJE I POVEĆANOG BROJA OBOLJELIH , A U SKLADU SA PREPORUKAMA I UPUTAMA RAVNATELJSTVA CIVILNE ZAŠTITE HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO I MINISTARSTVA ZDRAVSTVA SVA KOMUNIKACIJA S KORISNICIMA ODVIJA SE ISKLJUČIVO PUTEM TELEFONA, MAILA ILI PISANIM PUTEM OSIM S KORISNICIMA KOJI DOLAZE ZBOG ŽURNIH I NEODGODIVIH RAZLOGA.

Obavijest

POŠTOVANI KORISNICI,

ZBOG SPRJEČAVANJA ŠIRENJA KORONA VIRUSA, OBUSTAVLJAMO PRIMANJE KORISNIKA ZA RAZDOBLJE OD 15 DANA.

RADIO OSTVARIVANJA VAŠIH PRAVA MOŽETE SE OBRATITI CENTRU PUTEM TELEFONA 021 350 600 ILI DIREKTNO VAŠEM STRUČNOM RADNIKU, E-MAILOM: czss-split@czss-split.hr I PUTEM POŠTE.

MOLIMO ZA RAZUMIJEVANJE I STRPLJENJE